Mesafeli Satış Sözleşmesi

BURSA MÜZE MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMESİ

İşbu Sözleşme aşağıdaki taraflar arasında aşağıda belirtilen hüküm ve şartlar çerçevesinde imzalanmıştır.

1. MADDE: TARAFLAR

1.1. SATICI

Unvan: Bursa Büyükşehir Belediyesi

Adres: Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Doğu Kapısı Girişi 2. Kat Osmangazi / BURSA

Telefon: 0224 716 37 37-17-15
E posta: bursamuze@bursa.bel.tr

1.2 ALICI

Adı/Soyadı

Ünvanı:

Adres:

Telefon:

E-posta:

2. MADDE: SÖZLEŞME KONUSU ÜRÜNLER/BİLGİLERİ:


2.1-DİJİTAL BİLET: Alıcı’nın talebi üzerine Satıcı tarafından dijital ortamda oluşturularak, Alıcı’ya elektronik ortamda teslim edilen Sözleşme’nin satım konusu olan biletleri,


2.2-ETKİNLİK: Sözleşme’nin satım konusu olan biletlerin Alıcı’ya giriş/katılım hakkı sağladığı her türlü festival, yarışma, organizasyon, sergiler, atölye, gösteri ve sayılanlarla sınırlı olmamak üzere bunlar gibi sanatsal, kültürel ve diğer her türlü etkinlik faaliyetleri ve/veya süreli ve süresiz sergileri,

2.3-ETKİNLİK: Sözleşme’nin satım konusu arasında yer alan, kitap, hediyelik eşya v.b gibi web sitesinde yer alan ürünlerin satışı,

3.MADDE:  SÖZLEŞMENİN KURULMASI

3.1- Alıcı Sözleşmeyi okuduğunu, anladığını, haklarının ve yükümlülüklerinin bilincinde olduğunu kabul eder. Alıcı, Sözleşme kapsamında yer alan işlemlerin kendi menfaatine uygun olduğunu ve tüm şartları kendi özgür iradesi ile kabul ettiğini kabul ve beyan eder.

3.2- Taraflar, Sözleşme’nin hükümlerinin gerek 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun gerekse Mesafeli Satış Sözleşmesi Yönetmeliği’ne göre haksız şart sayılabilecek bir özellik taşımadığını ve menfaatler dengesi bakımından bir haksızlık teşkil etmediğini kabul ve beyan eder.

 3.3. Alıcı’nın kredi kartı veya hesabından gerekli tahsilatın yapıldığı an, sözleşmenin kurulduğu andır.


4.MADDE: ETKİNLİK ORGANİZATÖRÜ

4.1.Yukarıda tanımı yer alan Etkinlik(ler)’i, planlayan, organize eden, bütçesini oluşturan, uygun mekanları belirleyen ve tahsis eden, güvenlik, ışıklandırma, ses ekipmanı, ekran, sahne, yiyecek ve içecek gibi hizmetlerin gerektiğinde alımını yapan ve düzenini belirleyen, Etkinlik(ler)’de çalışacak personeli seçen, işe alımını ve koordinasyonunu sağlayan organizasyon sorumlusudur..

4.2. Satıcı etkinlik organizatörüdür. Şayet etkinlik detayında etkinlik organizatörü farklı kurum, kuruluş, vb. şekilde yazılı olarak ifade edilmişse biletin satışı hariç tüm sorumluluk Etkinlik organizatörüne ait olduğunu beyan ve taahhüt eder.


5. MADDE: HİZMET: Bir ücret veya menfaat karşılığında yapılan ya da yapılması taahhüt edilen Sözleşme’den kaynaklı mal sağlama dışındaki her türlü tüketici işleminin konusunu,

6.MADDE:KANUN: 6502 s. Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’u,


7.MADDE:MEKÂN: Etkinliklerin gerçekleştiği müze, salon, saha, sahne, meydan ve bunlarla sınırlı olmamak üzere her türlü uygun alanı,

8.MADDE: SATIŞ PLATFORMU: Satıcı’nın hali hazırdaki, web sitesi, internet, mobil uygulamalar ve benzeri tüm satış ve dağıtım kanallarından oluşan yatay organizasyonu, 


SATICI: 1. maddesinde bilgileri bulunan Bursa Büyükşehir Belediyesi


SİPARİŞ VEREN/ ALICI: Bir mal veya hizmeti Satış Platformu üzerinden talep eden gerçek kişiyi,
SÖZLEŞME: Satıcı ve Alıcı arasında akdedilen işbu Sözleşme’yi,

TARAFLAR: Satıcı ve Alıcı’yı,

TİCARİ ELEKTRONİK İLETİ: Telefon, elektronik posta, kısa mesaj hizmeti gibi vasıtalar kullanılarak elektronik ortamda gerçekleştirilen ve ticari amaçlarla gönderilen veri, ses ve görüntü içerikli iletileri.


9.MADDE:YÖNETMELİK: Mesafeli Satışlar Yönetmeliği’ni,ifade eder.

10.MADDE:KONU

10.1İşbu Mesafeli Satış Sözleşmesi’nin (kısaca “Sözleşme”) konusu, Satıcı’nın Satış Platformu vasıtasıyla, Alıcı’nın vereceği sipariş talebi üzerine, Sözleşme’nin 4. maddesi ile nitelikleri, adetleri ve satış fiyatı belirtilen Basılı veya Dijital Bilet’in (kısaca “ Bilet” veya “Biletler”) Alıcı’ya satımı ve teslimi ile ilgili olarak 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun (kısaca “Kanun”) ve 27.02.2015 yürürlük tarihli Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerinin düzenlenmesidir.

10.2. Satış Platformu’nda yer alan Kullanım Koşulları, Sözleşme’nin ayrılmaz bir parçasıdır. Alıcı, Sözleşmeyi kabul etmekle, Satış Platformu’nda bulunan Kullanım Koşulları hükümlerini de kabul etmiş sayılacaktır.

11.MADDE:SÖZLEŞME KONUSU BİLETLER, KİTAP V.B FİZİKSEL MATERYALLER VE TESLİM ŞARTLARI

11.1. Sözleşmedeki satım konusu Bilet’in/ Bilet’lerin temel özelliklerini (türü, miktarı, adedi, hangi etkinlikle ilişkili olduğu, vb.) Satıcı’ya ait Satış Platformu üzerinden yayınlanır.

11.2. Listelenen ve Satış Platformunda ilan edilen fiyatlar, Bilet’in satış fiyatıdır. İlan edilen fiyatlar ve vaatler güncelleme yapılana ve değiştirilene kadar geçerlidir. Süreli olarak ilan edilen fiyatlar ise belirtilen süre sonuna kadar geçerlidir.

11.3. Satıcı, kendisinin belirleyeceği ve önceden duyuracağı tarih aralığı içeren dönemlerde yapacağı kampanyalarla, Satış Platformu’nun kendi belirleyeceği kısımlarında satılan birim bilet için hizmet bedeli (ücretsiz etkinlik biletleri içindir.) (ve/veya diğer ek ücretler) almadan Alıcı’ya satış yapabilir.

11.4. Satıcı tarafından kampanya düzenlenmiş ise ilgili ürünün temel özellikleri, Alıcı tarafından kampanya süresince incelenebilir. Bu özellikler ve fiyatlar kampanya sona erme tarihine kadar geçerlidir.

11.5. Sözleşme konusu Bilet satın alma işleminin gerçekleşmesiyle birlikte, Alıcı’nın seçimine bağlı olarak Bilet, dijital ortamda düzenlenip Alıcı’ya dijital ortam araçlarıyla iletilir.

11.6. Satıcı Fiziken bilet vermemektedir. Şayet düzenleyeceği etkinlik/ etkinliklerde gerek duyulursa Satıcı/ Etkinlik organizatörü’nün isteği üzere bilet oluşturulup Alıcıya verilebilir.

11.7. Satıcı Fiziken oluşturulan bileti etkinlik alanında veya sipariş detayında belirtiği adres/konumda bileti alıcıya elden teslim eder.

11.8. Sözleşmedeki satım konusu olan ürünler içerisinde yer alan kitap, v.b materyallerin basılı olanlarını ücretli/ücretsiz, basılı olmayan dijital ortamda bulunanları da ücretli/ücretsiz şekilde satabilir.
  -11.8.a. Satışa konu olan basılı materyallerin (kitap v.b) hangilerinin ücretli olacağı ve olmayacağı satıcının kararındadır.
  -11.8.b. Satışa konu olan basılı olmayan dijital ortamda ki yayınlanan materyallerden (kitap v.b)  hangilerinin ücretli olacağı ve olmayacağı satıcının kararındadır.
  -11.8.c. Satışa konu olan kitap v.b materyallerin baskılı/dijital fark etmeksizin, yayınlama veya yayından kaldırma hakkı satıcının kararındadır.
  -11.8.ç. Satışa konu olan kitap v.b materyallerin fiyatlarının belirlenmesi satıcının kararındadır, satıcı dilediği takdir de haber vermeksizin fiyatları güncelleyebilir, satışı gerçekleşmiş olan kitap v.b materyallerin iptalini sağlayabilir.
  -11.8.d. Satışı gerçekleştirilen kitap v.b materyallerin gönderiminde aracılık edecek olan kargo/kurye hizmetinin seçimi satıcı tarafından belirlenir, söz konusu hizmetin bedelinin alıcı veya satıcı tarafından ödeneceğine dair kararı, satıcı belirler.

12.MADDE: TARAFLARIN SÖZLEŞMESEL HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLERİ

GENEL HÜKÜMLER

12.1.Bilet ücret iadesi yoktur.

12.2.Satıcı etkinlik veya etkinlikleri normalin üstünde hava muhalefeti, ulaşımın kesilmesi, sokağa çıkma kısıtlaması, pandemi, toplumsal olaylar burada sayılmayan benzeri olağanüstü durumlar nedeni ile Sözleşme konusu bilet ücretini Alıcı’ya iade edebileceğini veya etkinliği erteleyebileceğini beyan ve taahhüt eder.

12.3.Şayet, etkinliğin belirlenen ve açıklanan hüküm ve koşullarından herhangi birini kabul etmiyorsanız veya bu koşullardan herhangi birine riayet edemiyorsanız ve/veya edemeyeceksiniz, bilet satın alma işlemini yapmamalısınız.

12.4. Satıcı, Satış Platformu’nun sahibi ve işleteni, Etkinlik/Etkinlikleri organize eden,  giriş biletlerin fiyatını belirleyendir. Satışını yaptığı Etkinlik/Etkinlikleri ile ilişkili hizmetleri müşterilerine sunmayı kabul ve taahhüt eder.

12.5. Satıcı, satışı yapılan biletlerin ilişkili olduğu Etkinlik ve organizasyonların sahibi ve organizatörüdür. Bu kapsamda Satıcı, Bilet fiyatlarını veya oturma yerlerini belirleme konusunda hak ve yetkiye sahiptir.

12.6. Satış Platformu, yalnızca kişisel kullanımı amaçlar. Alıcı, Satış Platformu’ndan yalnızca kendisi ve ticari amaç gütmeksizin Etkinliğe birlikte katılacağı kişiler için her bir Etkinlik bakımından ayrıca belirlenebilecek limitlere uygun olarak işlem ve satın alma yapabilir. Satış Platformu’ndan satın alınan bilet ve diğer ürün ve hizmetlerin üçüncü kişilere satışı ya da herhangi bir şekilde tekrar ticarete konu edilmesi kesin olarak yasaktır. Yasal mercilerin bu anlamda Satıcı’dan talep edebileceği bilgi ve belgeler, Satıcı tarafından yasal merciler ile paylaşılabilir.

12.7. Bir kişi- şahıs sadece 9 bilet satın alabilir. Kurum ve Kuruluşlar için sayıyı Satıcı belirler.

12.8.Satıcı Alıcıya e-posta yoluyla gönderdiği bileti teslim alınmış sayar. Satıcı’dan kaynaklanmayan herhangi bir nedenle Bilet satış bedelinin ödemesi Satıcı’ya ulaşmaz veya ödeme banka kayıtlarında iptal edilir ise, Satıcı, DigitalBilet/Fiziken Bilet’in teslimi yükümlülüğünden kurtulmuş kabul edilir.

12.9.Alıcı Dijital Bilet/ Fiziki Bilet, kredi kartıyla satın aldıysa kredi kartının Alıcı'nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız veya hukuka aykırı olarak kullanılması nedeni ile banka veya finans kuruluşun Bilet satış bedelini Satıcı'ya ödememesi halinde, işlem gerçekleşmediğinden Alıcı etkinlik/etkinliklere katılamaz bilet ücret iadesi isteyemez.

12.10. Bursamuze.com web sitesinde satışa konu olan kitap, hediyelik eşya v.b gibi fiziksel materyalleri ve basılı olmayan dijital materyalleri kapsamaktadır. Satış ve iade şartları sözleşme metnin de yer almakta olup, alıcı bu şartları kabul etmiş sayılır.

13. MADDE: BİLETLERİN SAKLANMASI

1. Satın alınan Bilet’in/Bilet’lerin kontrol ve muhafaza sorumluluğu Alıcı’ya aittir. Fiziken Bilet varsa, fiziken doğrudan güneş ışığına maruz kalması, ısı yahut nem sebebiyle zarar görebilir. Bu sebeple Bilet, güneşe doğrudan maruz kalmayan, kuru ve güvenli bir yerde muhafaza edilmelidir. Kaybolan, çalınan ya da herhangi bir şekilde tahrip olan Bilet’ten ötürü Satıcı’nın sorumluluğu bulunmamaktadır.

2.Alıcı dijital bileti e-postasında veya dijital veri olarak cihazında saklamalıdır. Etkinlik saatinden en az 10 dakika önce kontrolöre biletini göstermelidir.

14.MADDE: MEKAN VE ORGANİZASYON KURALLARI

14.1. Bilet/Biletlerin satın alma şartları, ilgili mekan ve Etkinlik Organizatörü’nün kurallarına göre düzenlenmiştir. Bu kural ve düzenlemelerden herhangi birinin Alıcı tarafından ihlal edilmesi, diğer katılımcılara ya da Etkinliğin gerçekleştiği mekana zarar verilmesi, diğer katılımcıların rahatsız olacağı yasak davranışlar (kamu güvenliği, bulaşıcı hastalıklar, kamu sağlığı yahut COVID-19 ‘a karşı alınacak önlemler dahil olmak üzere) sergilenmesi, hukuka aykırı ve/veya suç teşkil eylemlerde bulunulması durumunda, Etkinlik Organizatörü, Alıcı’yı mekân dışına çıkarma ya da mekâna almama hakkına sahiptir. Bu durumda Satıcı’nın bilet bedeli iadesi de dahil olmak üzere herhangi bir herhangi bir şekilde sorumluluğu söz konusu değildir.

14.2. Etkinlik mekânına giriş ve çıkışlar, Etkinlik Organizatörü’nün belirlediği kural ve düzenlemelere bağlı olarak yapılır. Alıcı’nın Etkinliğe geç kalması durumunda içeri alınmayabilir. Yalnızca Etkinlik Organizatörü/ Satıcı belirlediği kural ve düzenlemelere bağlı olarak içeri alma hakkını saklar. Etkinlik, bir Karagöz Gölge Oyunu ise; oyun başladıktan sonra, salona kesinlikle seyirci alınmamaktadır. Bu durumda katılımcı bilet sahibinin bileti açığa alınmaz, başka tarihteki bir etkinlikle değiştirilmez, ücret iadesi yapmaz. Geç kalan katılımcıların içeriye alınması yahut ücret iadesi konusunda Satıcı’nın hiçbir garantisi sorumluluğu mevcut değildir. Bu kurallar organizatör/Satıcı tarafından değiştirilebilir.

14.3. Fotoğraf makinesi, cep telefonu veya kayıt ekipmanlarının kullanımı, Etkinlik Organizatörü’nün belirlediği kural ve düzenlemelere bağlıdır. Bu nedenle fotoğraf makinesi veya diğer kayıt ekipmanlarının, lazer kalemi ve cep telefonlarının Etkinlik Mekânına sokulması yasaklanabilir. Satıcı, Etkinlik mekanı ve çevresinden kaynaklı olarak sözleşme öncesi kusursuz sorumluluk da dahil olmak üzere Etkinlik katılımcılarının kişisel eşyalarının korunmasından ve gözetiminden sorumlu değildir.

14.4. Etkinlik Organizatörü/Satıcı, hayvanların Mekân’a sokulmasını yasaklar.

14.5. Etkinlik Organizatörü, müşterilerin dışarıdan getirdiği yiyecek ve içeceklerin Mekân’a sokulmasını yasaklayabilir.

15.MADDE: ETKİNLİĞİN İPTALİ VE GERÇEKLEŞME TARİHİNİN ERTELENMESİ

15.1. Etkinlik, Satıcı tarafından çeşitli nedenlerden ötürü iptal edilebilir ya da ertelenebilir. Etkinlik/Etkinliklerin iptali ya da ertelenmesi halinde izlenecek yol ve yöntemleri Satıcı tarafından belirlenecektir. Bu halde Satıcı, Alıcı’ya sosyal medya post duyurusu, e posta ve/veya sms yoluyla bildirir. İleti gönderildikten sonra duyuruyu Alıcı’ya kesin olarak iletilmiş sayar Alıcı’nın sms, e posta ve sosyal medya aracılığıyla gönderilen iletiyi okumamasından satıcı sorumlu değildir. Bu durum, hiçbir surette Sözleşme konusu satılan Bilet/Bilet’lerin yahut sunulan hizmetin ayıplı olduğunu göstermez.

15.2. Etkinliğin/Etkinliklerin iptali veya ertelenmesi durumlarında Satıcı sorumludur. Alıcı, tüm sorumluluğun Satıcı’ya ait olduğunu kabul eder. İleri bir tarihe ertelenen Etkinlik/ Etkinlikler bakımından Alıcı, kendisine yapılacak bildirim sms/ e-posta üzerine belirlenen yeni tarihteki Etkinlik/Etkinliklere katılmalıdır. Etkinliğe katılmadığı takdirde satın almış olduğu bileti, iptal edilmez ve satış bedeli iade edilmez.

15.3. Satıcı, Alıcı’ya dijital bileti satın alma işleminden sonra e-posta yoluyla iletir. Fiziken bilet vermek zorunda değildir. Fiziki bilet vermek Satıcı’nın isteğine bağlıdır. Satıcı fiziki bilet oluşturursa alıcıya elden teslim eder.

15.4. Satıcı’nın bilet bedeli dışında herhangi bir iade yükümlülüğü yoktur.

15.5. Satıcı tarafından getirilecek iade koşulları ve talimatları ile diğer tüm sınırlandırmalara uymak Alıcı’nın sorumluluğundadır. Bu koşullara uyulmaması halinde bilet satış bedeli iadesi yapılmaz. bu kapsamda Satıcı hiçbir sorumluluk üstlenmez.

16.MADDE: MÜCBİR SEBEPLER VE BEDEL İADESİ

16.1. Satıcı Fiziki bilet verecekse elden teslim eder. Satıcının teslim edilen fiziki biletin geri iadesini i isteme hakkı olduğunu Alıcı kabul eder. Satıcı Etkinlik/ Etkinlikler mücbir sebeple ile iptal edilirse veya engelleyici durumun ortadan kalkmasına kadar ertelenmesi şeklindeki sınırlı seçimlik haklarından birini kullanabilir.

16.2. Alıcı, Bilet’in dijital ortamda ikame edilebilmesi durumunda etkinlik/ etkinliklerin iptal edilmemesi durumunda söz konusu mücbir sebeplerin ortadan kalktığında etkinliğin sağlığını etkilemediği sürece Bilet’in dijital kontürolünü sağlayacaktır.

16.3. Etkinlik’te/Etkinlik’lerde meydana gelebilecek her türlü aksaklık ya da olumsuzluğun muhatabı, ilgili Satıcı /Etkinlik Organizatörü’dür. Herhangi bir Etkinliğin gerçekleştirilmemesi, gerçekleştirilse dahi kullanıcılara vaat edildiği şekilde ve nitelikte olmaması, kullanıcı ya da herhangi biri üçüncü kişinin haklarını ihlal eden, bedensel veya ekonomik zararlar veren bir içeriğe sahip olması, yasalara ya da genel ahlak kurallarına aykırı öğeler içermesi gibi durumlarda Satıcı sorumludur. Satıcı, bu gibi hallerde, yasal mercilerin kendisinden talep ettiği koordinasyonu sağlar.

16.4. Bilet üzerinde yer alan ücret ve ilgili hizmet bedelleri (bazı biletlerde bulunmayabilir) dışında, Bilet satışına veya Etkinliğe ilişkin olarak Satıcı’nın başkaca herhangi bir taahhüdü ve yükümlülüğü bulunmamaktadır. İşbu maddede belirtilen sorumluluk kapsamı dışında Satıcı’nın sorumluluğunun olmadığı Alıcı tarafından önceden anlaşılmış, tartışılmış, kabul edilmiş sayılır.

16.5. Etkinlik için kişi başı maksimum bilet adedini  Satıcı belirler. Satıcı, Satış Platformu’ndan duyurulan zamanlarda satılabilecek Bilet adedine kısıtlama getirebilir. Bu sayı, etkinlik detay sayfasında belirtilir. Satıcı, Satış Platformu aracılığıyla herhangi bir şekilde Mekan kapasitesinden fazla bilet satılması durumunda kendisinden satın alınan biletleri, önceden bildirimde bulunmaksızın yasal süresi içinde Bilet satım bedellerinin Alıcı’ya iade edilmesi şartıyla tek taraflı iptal etme hakkını saklı tutar. Alıcı, bu hususu kabul ederek adet sınırlamasını geçen siparişlerde Satıcı’nın siparişi iptal etme hakkının olduğunu, bu durumun tüketici aleyhine bir haksız şart oluşturmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

16.6. KİTAP, HEDİYELİK EŞYA BASILI VEYA BASILI OLMAYAN MATERYALLERİN İADESİ VE CAYMA HAKKI;
  -16.6.a. Satışa konu olan basılı materyaller (kitap v.b) satın alındıktan sonra iadesi mümkün değildir.
  -16.6.b. Satışa konu olan basılı materyaller (kitap v.b) satın alındıktan sonra iade şartı; satın alınan kitap v.b gibi ürünün, zarar görmesi veya yanlış ürün gönderimi ile sınırlıdır.
  -16.6.c. Satışa konu olan basılı materyaller (kitap v.b) satın alındıktan sonra kesinlikle kontrol edilmesi, kargo/kurye tarafından zarar gördüyse tutanak altına alınması gereklidir, aksi takdirde iadesi mümkün değildir.
  -16.6.ç. Satışa konu olan kitap v.b dijital ortamda olan (basılı olmayan) materyallerin iadesi söz konusu değildir. 
  -16.7.d. Satışlar sadece kredi kartı ile online olarak gerçekleştirilir ve iade edilecek tutarlar aynı kredi kartına iade edilmektedir. İade süresi bankaya göre değişiklik gösterilerek 3-15 gün arasında değişmektedir.

17.MADDE: CAYMA HAKKI

Sözleşme kapsamında tüm Bilet satışları kural olarak kesin olduğundan, Alıcı’nın cayma hakkı bulunmamakta olup, Alıcı, satın almış olduğu biletleri, Kanun veya Yönetmelik’ten kaynaklı cayma hakkına dayanarak iade edemez, satış bedelinin iadesini talep edemez. Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nin 15 (g) maddesi uyarınca satın alınan biletlere ilişkin Alıcı’nın cayma hakkı bulunmamaktadır. Alıcı, Ön Bilgilendirme Formu ile cayma hakkına ilişkin tam ve doğru olarak aydınlatıldığını teyit eder.

18.MADDE: DELİLLER

Alıcı, Sözleşme’den kaynaklanan veya bu sözleşmeyle ilişkili tüm uyuşmazlıklarda Satıcı’nın defter ve kayıtlarının, e-posta yazışmalarının, Sözleşme ve ayrılmaz parçalarının, kendi veri tabanında ve sunucularında tuttuğu elektronik bilgilerin, bilgisayar kayıtlarının, bağlayıcı, kesin ve münhasır delil teşkil edeceğini, bu maddenin Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nun 193. maddesi anlamında delil sözleşmesi niteliğinde olduğunu kabul, beyan ve taahhüt eder.

19.MADDE: TEBLİGAT ADRESİ

Tarafların Sözleşme’de yazılı adresleri tebligat adresleri olup, taraflar adres değişikliklerini karşı tarafa Noter kanalı ile bildirmedikçe tarafların bu Sözleşme’de yazılı adreslerine yapılacak yazılı tebligatlar geçerli olacaktır.

20.MADDE: UYUŞMAZLIKLARIN ÇÖZÜMÜ

Bu Sözleşme ’den kaynaklanan veya bu sözleşmeyle ilişkili olan tüm uyuşmazlıklar, Türk Hukuku uygulanarak, münhasır yetkili kılınan Mahkeme ve İcra Müdürlükleri ile parasal sınıra bağlı olarak İl ve İlçe Tüketici Hakem Heyetlerince nihai olarak çözümlenir.

Taraflar, işbu sözleşmenin uygulanmasından doğacak her türlü uyuşmazlıklarda, İstanbul Mahkemeleri ile İcra Müdürlükleri’nin münhasıran yetkili olduğunu kabul ve beyan ederler.

21.MADDE:  KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI

Bursa Büyükşehir Belediyesi İnternet Sitesi’nde yer alan Aydınlatma Metni ile de detaylı bir biçimde açıklanmış olduğu üzere KVKK kapsamında kişisel veri olarak tanımlanabilecek Alıcı’ya ait ad, soyadı, e-posta adresi, T.C. Kimlik numarası, cep telefon numaraları, doğum tarihi, adres bilgisi vb. bilgiler; bilet satışı yapmak etkinlikler ve hizmetleri sunmak, etkinlikleri  ve hizmetleri geliştirmek, sistemsel sorunların çözümü, ödeme işlemlerini gerçekleştirmek, -önceden onay verilmesi halinde hizmetler hakkında pazarlama faaliyetlerinde kullanılmak, Alıcı’ya ait bilgilerin güncellenmesinde ve üyeliklerin yönetimi ve sürdürülmesi ile Alıcı ile Satıcı arasında kurulan mesafeli satış sözleşmesi ve sair sözleşmelerin ifası amacıyla ve 3. kişilerin teknik, lojistik ve benzeri diğer işlevlerinin Satıcı adına yerine getirilmesini sağlamak için Satıcı, Satıcının iştirakleri ve üçüncü kişi ve/veya kuruluşlar tarafından kanunda belirtilen sürelerce kaydedilir, yazılı/manyetik arşivlerde muhafaza edilebilir, kullanılabilir, güncellenebilir, paylaşılabilir, transfer olunabilir ve sair suretler ile işlenebilir. Alıcı, bu bağlamda kişisel verilerinin işlenebileceğini kabul etmektedir.

Bursa Büyükşehir web sitesinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca yayınlanan maddeleri kabul ve taahhüt eder. İlgili hizmet web sitelerinde işlenecek kişisel verileriniz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşabilmek adına  https://www.bursa.bel.tr/sayfa/kisisel-verilerin-islenmesine-iliskin-internet-sitesi-genel-aydinlatma-metni-1427 linkini ziyaret edebilirsiniz. 

22.MADDE: DİĞER HÜKÜMLER

22.1. Satıcı’ya ait Satış Platformu ve hizmet sunulan diğer alanlarda yer alan her türlü bilgi, yazılım, içerik, tasarım, sunum, çizim, görsel, işitsel kayıtlar ile bunların düzenlenmesi, revizyonu ve kısmen/tamamen kullanım şekli ve sunumu konusunda; üçüncü şahıslara ait olanlar hariç; 5846 s. Kanun’dan kaynaklı eser sahibinin tüm ekonomik ve manevi hakları ile 6769 s. Kanun gereği fikri-sınai mülkiyet hakları, Satıcı’ya aittir. Bu gayri maddi hakları ihlal edecek şekilde sayılan ürünler izinsiz bir biçimde tamamen veya kısmen kopyalanamaz, umuma iletilemez, çoğaltılamaz, kullanılamaz, işlenemez.

22.2. Satış Platformu’nun kullanımı ve Sözleşme’ye dair gizlilik kuralları, Sözleşmenin eki ve ayrılmaz bir parçasıdır. Sözleşme’yi onaylaması ile birlikte sözleşme koşulları onayladığını kabul ve beyan eder.

22.3. Alıcı, Satıcı’nın unvanını ve iletişim bilgilerini, Satış Platformu’nda sunulan Sözleşme konusu Bilet’in/Bilet’lerin temel niteliklerini, KDV ve diğer her türlü ek bedel ile Türk Lirası cinsinden satış bedelini, teslimat şartlarını, ödeme şeklini, Etkinlik ve Mekân’a ilişkin farklılaşabilecek kuralların olabileceğini, cayma hakkının kullanılamayacağını ve uyuşmazlık halinde başvurabileceği hukuki yolları doğru ve eksiksiz olarak okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda Bilet satışının gerçekleşmesine dair Ön Bilgilendirme Formu’nda da yer alan Sözleşmenin akdinden önce, Satıcı tarafından kendisine verilmesi gereken şartlara onay verdiğini beyan eder.

22.4. Bu Sözleşme, Taraf’larca okunarak, işlem tarihinde, Alıcı tarafından elektronik ortamda onaylanmak suretiyle akdedilmiş ve yürürlüğe girmiştir. Sözleşmenin bir nüshası Alıcı’nın üyelik hesabında mevcuttur ve talep edilmesi halinde ayrıca e-posta ile de gönderilebilecektir.

[Sözleşme metni, sözleşmenin kurulmasından sonra, Satıcı tarafından saklanmakta olup, bu sözleşmeye, revize tarihleri itibariyle sitemizin Mesafeli Satış Sözleşmesi bölümünden daima erişebilirsiniz. Dilerseniz, sözleşmenin çıktısını almak suretiyle, fiziki kopyasına da kolayca erişebilirsiniz]

İşbu 22 maddeden oluşan Mesafeli Satış Sözleşmesi, ALICI tarafından satın alma gerçekleştiğinde, taraflar arasında sözleşme kabul edilmiş sayılır ve yürürlüğe girer.

Bunu Paylaş: